Триває проєкт «Биківнянський злочин: пошук правди, пам’ять», започаткований НІМЗ «Биківнянські могили» у 2022 році. Метою розмов з українськими істориками, архівістами, громадськими діячами є обговорення широкого кола питань, пов`язаних із Биківнянською трагедією, та актуалізація в українському суспільстві теми відповідальності за злочини комуністичного режиму.

Наступна зустріч відбудеться 26 вересня 2024 року об 11:00.

Доктор історичних наук, професор, завідувач відділу «Джерелознавства новітньої історії України» Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського Валентина Піскун поміркує про суспільно-політичні процеси та тенденції, які передували Великому терору. Зокрема, дослідниця проаналізує способи захоплення російськими більшовиками влади в Україні, їх методи діяльності на зовнішній арені та механізми впливу на українське суспільство. Вона поділиться власними рефлексіями про те, як російські більшовики прагнули знищити українців як націю, хто їм у цьому допомагав і хто навпаки чинив опір деструкції українського простору з боку Москви.

Модератори зустрічі – заступник генерального директора з наукової роботи Заповідника Тетяна Шептицька, начальник науково-дослідного відділу Олена Полідович.

У випадку оголошення повітряної тривоги час або день зустрічі може зміститися.

Приєднатися до бесіди можна об 11:00 на платформі ZOOM.

Увійти Zoom Конференція

https://us05web.zoom.us/j/86151039198…

Ідентифікатор конференції: 861 5103 9198

Код доступу: 5mWHsU

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *